InspiraTie

Graag neem ik jou mee in mijn hersenspinsels, ideeën en maak ik gebruik om deze pagina te voorzien van informatie.

 

Ik nodig je uit om een reactie achter te laten, ik hoor graag wat jouw persoonlijke ervaring of mening is.

 

Liefs,
Tosca

DeZichtbaarheidsCoach

Heb jij voldoende klanten?

Vaak hoor ik van ondernemers dat ze steeds minder klanten weten te vinden. Natuurlijk er zijn maatregelen waar je rekening moet houden maar is dat echt de reden van de leegloop?


Eerst kwam er nog wel een aanvraag binnen via een oud contact of kwam een klant nog wel eens terug en nu ineens droogt de put helemaal op.

Dan is natuurlijk de vraag, wat is er gebeurd? Of misschien wel beter wat is er niet gebeurd? Wat heb jij eraan gedaan om gevonden te worden?

Concurrenten enzo

Lees meer »

Netwerken op een GAVE manier

Een prachtige manier om je netwerk uit te breiden, is om je in te zetten voor een Service Club. En tegelijkertijd een prachtige mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan een mooiere wereld.

 

In 2016 sloot ik me aan bij de lokale club @Ladies` Circle 29 De Kempen om zo meer verbinding te krijgen met m’n woonplaats. En dat is gelukt!

Naast dat we als club ons lokaal inzetten gaan we met een aantal Ladies ook naar de regionale en landelijke bijeenkomsten.

 
 

Lokaal, landelijk & Internationaal

Lees meer »

Mijn wens voor jou "Veel ideale klanten"

Wat is jouw wens als ondernemer voor 2020?

 

Mijn wens is dezelfde als die ik elke ondernemer gun, nou ja het eerste stukje tekst van mijn wens dan 😁.

"Veel ideale klanten die ik kan helpen met mijn kennis, ervaring en enthousiasme op het gebied van zichtbaarheid voor de ondernemer."

 

Heb jij eigenlijk jouw eigen wens al helder gemaakt? Pak even een momentje voor jezelf, wat lekkers te drinken en een paar minuten van deze prachtige dag en noteer jouw eigen wens voor 2020. 

Of doe jij niet zo aan wensen en ga je gewoon aan de slag? Dat kan natuurlijk ook, wat voor jou past.

 

Heb jij jouw ideale klant helder? Weet je voor wie jij echt DE EXPERT bent en van betekenis kan en wil zijn? Wow dat is echt gaaf en vooral ook fijn om te weten. Want als jij het weet, kun jij ook voor de juiste mensen zichtbaar zijn. En zichtbaar is nodig om gevonden te kunnen worden. Toch?

#dankbaar #wens #2020 #zichtbaar

 

Lees meer »

Wil ik nog echt ondernemer zijn?

Jaren geleden heb je ervoor gekozen om ondernemer te zijn. Je koos wellicht voor de vrijheid om het werk op jouw manier te kunnen doen, op de uren die voor jou geschikt waren en met de klanten die jij uitkoos. 

 

Nu ineens krijg je de vraag tijdens een van onze coachingsgesprekken. Wil jij echt nog ondernemer zijn?

 

Want dat je een expert bent op je vakgebied dat geloof ik graag. Dat is echter geen garantie voor voldoende gaaf werk. Door steeds weer opnieuw door de juiste klanten waar ook jij blij van wordt, gevonden te worden, als ze je nodig hebben. Daar moet je toch echt wel iets voor doen. Als ondernemer kun je het je vaak niet permitteren om je alleen maar volledig te storten om je huidige opdracht. Het zorgen voor je onderneming en werken aan toekomstig werk hoort daar ook bij. En ineens kan het gevoel je bekruipen dat je daar juist helemaal geen zin meer in hebt.

Wat was jouw reden om ondernemer te worden?

Lees meer »

Werkgeluk

Wil jij graag gelukkig zijn?
Iedereen wil graag gelukkig zijn, dus ook op het werk want we brengen daar een groot deel van onze tijd door.

Opdracht werkgeluk

Lees meer »

Digitaal of op papier!

De herfst is net begonnen, toch mag ik al afspraken noteren in 2020. Tijd dus voor een nieuwe agenda. 

Hoe doe Kies jij voor papier, digitaal of beide?En ik ben echt nog van de dubbelop. Ik hou van het schrijven in een papieren agenda voor het overzicht en het gevoel dat het me geeft en een digitale agenda zodat ook anderen inzicht in mijn agenda hebben.

 

Maar na een jaar een saaie agenda, heb ik nu echt behoefte aan een agenda die me positief verrast!

 

En heb jij een advies voor een mooie, inspirerende, overzichtelijke zakelijke agenda? 

(ja ik weet ik wil niet veel ;) )

 

#agenda #2020 #afspraken

 
 

Hoe doe jij het?

Lees meer »

Wat is jouw grootste waarde volgens anderen

Heb jij recent nog eens gevraagd aan anderen wat jouw waarde is? 

Vaak weet een ander je precies en haarfijn uit te leggen waar jij nu zo goed in bent, wat jou zo uniek maakt, welke waarde jij te bieden hebt.

Is het alweer even geleden? Weet dan wat je te doen staat!

 

 

#durftevragen #zichtbaar #samenkunnenwemeer

Lees meer »

Geloof jij in concurrentie?

Geloof jij in concurrentie?

Ze keek me serieus aan en wachtte mijn antwoord af.

Tja eerlijk gezegd, nee ik geloof gewoon niet zo in concurrentie antwoordde ik haar.

 

Mensen gaan een relatie aan met een mens, niet met een bedrijf...

Lees meer »

Wat is jouw grootste waarde?

Weet jij duidelijk te maken wat jouw waarde is?

Wat juist jij kan betekenen voor een ander? 

Heel flauw natuurlijk, maar als jij het al niet duidelijk weet te vertellen en over te brengen hoe moet een ander dit dan weten.....

 

Wellicht heb je vroeger wel eens de tijd genomen om te bedenken en te beschrijven wat jij kunt betekenen voor een ander. Voor welke doelgroep je welke dienst en/of product kunt aanbieden. Tijden veranderen, jij verandert, jouw producten/diensten en ook zeker je mogelijkheden en waarde veranderd. 

 

Tijd dus om jezelf een cadeau te geven en opnieuw te gaan zitten en je huidige waarde te bepalen!

 

Jouw hernieuwde waarde

Lees meer »

Back in office

Informeer jij jouw klanten en contacten dat je voor langere tijd afwezig bent? Of dat je iets gaafs gaat ondernemen?
Het is weer een moment om contact & verbinding te maken. 

 

Ditzelfde geld natuurlijk ook weer als je opnieuw met volledige aandacht aan de slag gaat.

 

Kleine momentjes. 

Netwerken hoeft niet moeilijk te zijn.

Netwerken is ook gewoon er zijn.

 

Lees meer »

Out of office

Mijn kleren liggen klaar om in m´n koffer gestopt te worden. Out of office tijd.

De komende dagen ga ik me onderdompelen in de wereld van de LCI AGM. (Ladies` Circle International Annual General Meeting) De jaarlijkse internationale vergadering van alle ladies van Ladies` Circle International. Met meer dan 1300 dames die er samen in Rotterdam een geweldig spektakel van gaan maken.

Het is de afronding en start van het internationale bestuursjaar. 

De eerste dagen is het vooral kijken, luisteren, contact maken en onze gasten ontvangen in ons prachtige Nederland. Vanavond een etentje met het internationale en AGM bestuur om op een rustige manier kennis te maken en te proosten op een paar geweldige dagen. 

Op woensdag ontvangen we de gasten en gaan we samen, voor wie wil een hapje eten.

Op donderdag lopen we, na de openingsceremonie, een rondje door Rotterdam. Honderden ladies in hun nationale kostuum. #komtdatzienkomtdatzien

Op vrijdag is DE AGM waar we naar toe gaan in een flagdress met een hoed. Daarna stappen we in een bus en vertrekken met alle ladies naar de homeparties. Ladies en oudladies die hun huis openzetten om samen op een Hollandse "gezellige" manier te eten. Een manier om net wat beter contact te krijgen in een ontspannen omgeving. En natuurlijk staat het ons vrij om dan nog even af te sluiten met een feestje in het centrum van Rotterdam....

Ssamen met Carolien, president van Ladies`Circle Nederland (LCNL) schuif ik zaterdag dan als vicepresident aan bij de bestuursmeeting. Op deze dag zullen ook vele gasten echt de tijd hebben om kennis te maken met Rotterdam door het bijwonen aan een georganiseerde tour. Later in de middag is het tijd voor make-up en de kapper om ons op te frissen voor een geweldig galafeest.

En natuurlijk doen we het in Nederland weer net even anders. We sluiten op zondag af met een "farewell lunch" met allerlei oud Hollandse spelletjes.....

Voor mij een allereerste AGM, voor velen heb ik inmiddels begrepen. Nieuwe ervaringen om te delen, een basis voor de toekomst. Timestoremember

#samenkunnenwemeer

#lci2019

#lciagm

#powerofdreams

#dream

#achieve

#inspire

#lcimoments 

My clothes are ready to be put in my suitcase. Out of office time.

 

In the coming days I will immerse myself in the world of the LCI AGM. (Ladies` Circle International Anual General Meeting) The annual international meeting of all ladies of Ladies` Circle International. With more than 1300 ladies who will make a great spectacle together in Rotterdam.

It is the completion and start of the international board year.

The first days it is mainly watching, listening, making contact and receiving our guests in our beautiful Netherlands. Tonight a dinner with the international and AGM board to meet and toast in a quiet way on a few great days.

On Wednesday we receive the guests and we go together, for those who want a bite to eat.

On Thursday, after the opening ceremony, we will walk through Rotterdam. Hundreds of ladies in their national costume. #Come and see, come and see

On Friday, DE AGM is where we are going in a flagdress with a hat. Then we board a bus and leave with all the ladies for the home parties. Ladies and old ladies who open their house to eat together in a Dutch "cozy" way. A way to get a little better contact in a relaxed environment. And of course we are free to conclude with a party in the center of Rotterdam

Together with Carolien, president of Ladies`Circle Nederland (LCNL), I will then join the board meeting on Saturday as vice president. On this day, many guests will really have the time to get to know Rotterdam by attending an organized tour. Later in the afternoon it's time for makeup and the hairdresser to freshen up for a great gala party.

And of course we do things differently in the Netherlands. We conclude on Sunday with a "farewell lunch" with all kinds of old Dutch games .....

For me a very first AGM, for many I have meanwhile understood. New experiences to share, a basis for the future. #Timestoremember

Lees meer »

Het resultaat

Ik sta in de krant!

Weet je soms gaat het niet zoals je van te voren verwacht. Kun je hierdoor teleurgesteld zijn in het hele proces. Maar eerlijk is eerlijk soms mag die lat ook gewoon om laag en mag je genieten van wat er is gerealiseerd. Wat heb je bereikt....

 

Ik sta in de krant!

 

Zo ik heb het opgeschreven, ja ik ben toch ook wel trots dat ik erin sta.

 

Zelfs een hele halve pagina over mij en hoe ik m'n vak als loopbaanprofessional en De ZichtbaarheidsCoach vorm geef.  Zeker weten mooie PR en inmiddels heeft het me ook al nieuwe klanten opgeleverd.

 

Mooi resultaat van een persbericht toch?

Gebruik jij wel eens een persbericht om jezelf, je vak of je product onder de aandacht te brengen?

Deel je ervaringen hieronder!
#Benbenieuwd

Lees meer »

Spannend om zichtbaar te zijn

Je zult vast denken dat ik helemaal geen moeite hebt om zichtbaar te zijn als "De ZichtbaarheidsCoach".

De waarheid blijkt soms net even iets anders....


Gisteren had ik een journalist van een regionale krant op bezoek en er kwam ook nog even een fotograaf langs, voor (hopelijk) een mooie foto. 

Het moment ernaartoe dat vind ik dan spannend. Want ja ik hou ervan zichtbaar te zijn, maar dan wel op mijn manier. Met het liefst ook mijn controle erop :). Dus ik kies voor de zichtbaarheid via Sociale Media, met foto's of in de een op een gesprekken en presentaties.

 

Via een journalist, tja dat was dan nu weer eens een eerste keer. Want ook dat staat op het lijstje.
Doen waar je je goed bij voelt en soms wat meer doen wat juist voelt. Juist voor mij en m'n bedrijf. 

 

Ook in de gesprekken zoeken we op wat je vanuit je comfortzone al oppakt of op kan pakken om zichtbaar te zijn. En we bekijken wat je kunt aanpakken om net iets uit deze zone te komen en nog steeds bij je past. En weet je soms past iets nieuws ook helemaal niet, dan heb je het geprobeerd en weet je het ook zeker dat het (deze keer) niet bij jou past...

Lees meer »

Waarom niet?

Waarom niet eens een persbericht maken?

 

Niet dat ik nou precies hoe wist hoe dat moest hoor. Gelukkig heb je internet en goede boeken, dus ik kocht het boek van Nicky Corts met de titel Free Publicity. 

Waarom ik voor dit boek heb gekozen? Ik hou van praktisch! Uitleggen, voorbeeld en gaan met die banaan. Niet twintig twijfelende pogingen, gewoon doen. Al mag ik bekennen dat dat "gewoon doen", toch echt even tijd heeft gekost. Het boek leest heel gemakkelijk. Genoeg praktische tips om nog een hele tijd elke week iets nieuws op te pakken. En de humor! niet dingen moeilijker maken dan nodig en met een glimlach.

Dus.....

Op een gegeven moment het uitgesproken tegen m'n businessbuddy's, soms is het toch handig als je een stok achter de deur nodig hebt om hiervoor je support team te hebben(ik heb zo'n fantastisch team). En ja hoor het was zover, ik geloof iets meer dan één week geleden ben ik ervoor gaan zitten, heb het persbericht gemaakt met alle tips en het format uit het boek.

Lees meer »

Ik kan het wel alleen!

Jaren ploeteren ze voort, die mensen die alles zelf wel kunnen. "Ik kan het wel alleen" hoor ik ze dan zeggen. Tegelijkertijd vraag ik me meteen af, waarom zou je? 

Wat is de reden dat je ervoor kiest om alles alleen te moeten doen? 

 

Soms is iets noodzaak, dat begrijp ik. Vaak kan het leuker zijn om het samen te doen, of het in elk geval niet op voorhand alleen te moeten doen. Vooral niet alleen omdat je vind dat je het alleen moet doen.

Dansen, zingen spelletjes spelen is allemaal zoveel leuker om het samen te doen. Neem van mij aan, zelfs solliciteren, netwerken en zichtbaar zijn is leuker als je het niet alleen hoeft te doen. 

Zelf kies ik ervoor om af te spreken met m'n businessbuddy's, samen tijd in te plannen om te werken aan onze bedrijven.

Vandaar dat het ook leuker is als je als ondernemer het niet alleen hoeft te doen. 

Sparren, afstemmen, creëren gaat heerlijk in een flow als je dit samen kunt doen. Soms met een lach, iets lekkers te drinken en tegelijkertijd met dezelfde serieusheid waarmee je je bedrijf runt.

 

Ben jij klaar met het allemaal alleen te moeten uitvinden, uitzoeken en uitvoeren? 

 

Lees meer »

Wat zichtbaarheid kan betekenen

Soms kan de zichtbaarheid op jouw manier nieuwe kansen en mogelijkheden opleveren die je niet had verwacht. Ik deel je graag mijn verhaal.

 

Ik ben sinds een paar jaren actief in een service club, Ladies Circle De Kempen. Ladies Circle Nederland heeft nu zo'n 80 plaatselijke circle's, en is ook een internationale organisatie

Maandelijks heb je een bijeenkomst, activiteit of een vergadering en we melden hierover ook op onze social media pagina's. Als het mogelijk is ga ik ook naar de landelijke vergadering, ik reageer op de social media post en als er hulp wordt gevraagd op het gebied van de webshop denk ik graag mee. 

Dit alles te samen heeft ervoor gezorgd dat ik zichtbaar was. Hiervoor ben ik niet buiten m'n comfortzone hoeven gaan, gewoon zichtbaar op de manier die bij mij past.

De vraag

Lees meer »

Algoritmes van Sociale Media

Natuurlijk wil ook jij zoveel mogelijk mensen bereiken met je boodschap, met de hulp die jij kunt bieden met jouw expertise.
 
Nu zijn er natuurlijk ontzettend veel mogelijkheden om het zelf te doen, je kunt echter ook gewoon hulp vragen.
 
 
Vandaar dat het belangrijk is om informatie die jij belangrijk vind, te delen, zodat deze zichtbaar wordt voor velen.
 
Alle sociale media werken met algoritmes, nee hierin ben ik echt geen expert, toch weet ik dat hoe meer mensen reageren op een bericht, meer mensen het bericht en dus de juiste informatie te zien krijgen.

Wat wil jij?

Lees meer »

Waarvan gaat jouw hart in de fik?

Waarvan gaat jouw hart in de fik?

 

 

Heerlijk zo'n moment volledig in de flow.

 

Waarin je bruist van de energie en je de tijd en veel om je heen gewoon even vergeet....

 

Wat is het moment waarop jij dit ervaart? 

Lees meer »

Hoe kun jij vandaag van betekenis zijn?

Het zonnetje schijnt, een goed begin van je werkdag. Je hebt veel energie om lekker aan de slag te gaan.

Start dan eens met het beantwoorden van een van de vragen:

  • hoe kun jij vandaag van betekenis zijn?
  • voor wie kun jij vandaag van waarde zijn?

 

Als professional is het jouw recht om van betekenis te zijn. Vaak worden we niet zomaar gevonden. We worden gevonden als degene die eraan toe is, gaat onderzoeken wie of wat kan bijdragen. Van belang is het dan dat je gevonden kunt worden. Welke keuzes maak jij om duidelijk te maken voor wie je van betekenis kunt zijn, en op welke manier jij een bijdrage kunt leveren?

Waar kun jij vandaag van waarde zijn?

Lees meer »

Focus

Het is heerlijk om van thuis uit te kunnen werken. Geen onnodige reistijd, gewoon de gehele dag de tijd om te doen wat ik van plan was. Inderdaad van plan was.....

Afleiding elimineren

Lees meer »

Wat doe jij met jouw expertise?

Jouw verplichting als expert!

De tweede maand van 2019 is inmiddels alweer aangebroken. Heb je in januari gedaan wat jij wilde doen? Had je plannen gemaakt en heb je die uitgevoerd? Of heb je er voor gekozen om niet te plannen?

Ik weet het zeker jij bent een expert, een expert op jouw vakgebied. Wat mij betreft ben je het dan verplicht om jouw expertise in te zetten voor diegene die jouw hulp kan gebruiken.

 

Om er voor die ander te kunnen zijn is het noodzakelijk dat je gevonden kunt worden. Dat het duidelijk is waarin jij een expert bent en wat je kunt betekenen. Jij bent de ideale persoon die dit duidelijk kan maken. 

 

Lees meer »

Back to Business

Wat er nog allemaal moet gebeuren

Je weet dat je zichtbaar moet zijn. Zichtbaar zodat degene die jouw hulp nodig heeft, jou ook weet te vinden.

 

Toch is er steeds weer iets, wat nog eerst gedaan moet worden. 

 

Ik herken het zo goed. We zijn al een heel eind in de maand van januari en nog steeds zijn er zaken die eerst nog even afgehandeld moeten worden voordat ik nu echt naar buiten kan met m'n nieuwe dienstverlening. 

 

Lees meer »

Je wekelijkse portie zichtbaarheid

Zichtbaar zijn, niet omdat je zo nodig voor je eigen ego zichtbaar moet zijn, wel omdat je gevonden wilt worden door degene die jouw expertise goed kan gebruiken. 

Wees helder waarin jij de expert bent en wat jij voor een ander kunt betekenen. Hoe duidelijker je hierin bent, hoe duidelijker dit ook voor de ander is. Je wilt natuurlijk graag iemand helpen met jouw expertise.

Jouw zichtbaarheidsactie

Lees meer »

Claim je expert status!

Persoonlijke zichtbaarheid

Het claimen van je expert status is wat mij betreft een groot onderdeel van jouw persoonlijke zichtbaarheid. Het claimen is een activiteit, je moet er dus iets voor doen. Ook is dit geen eenmalige activiteit, steeds opnieuw mag jij jezelf als expert laten zien.

 

Want als jij jezelf niet laat zien, hoe moet je dan gezien en gevonden worden?

 

En neem van mij aan, alleen goed werk afleveren, is niet altijd voldoende.

 

Lees meer »

Graag deel ik mijn eerste videoboodschap in 2019. Mijn nieuwjaarsboodschap.