Focus

Gepubliceerd op 6 februari 2019 om 10:16

Het is heerlijk om van thuis uit te kunnen werken. Geen onnodige reistijd, gewoon de gehele dag de tijd om te doen wat ik van plan was. Inderdaad van plan was.....

Afleiding elimineren

Ik heb m'n meisje net naar de opvang gebracht, meteen even boodschappen gehaald want dan zijn die ook al binnen. Thuis gekomen, maak ik een heerlijke latte en ga even aan de slag in de keuken!

TJA daar gaat dan m'n gehele werkdag alleen maar bezig zijn met MIJN werk.

Wat mij helpt?

Bedenken wat ik echt ga doen vandaag. Ik start de dag met mijn missie van de dag. Ik maak een lijstje van 3 maximaal 5 dingen die ik vandaag ga afvinken en ga aan de slag.

 

Zorg ervoor dat je de tijd om te werken aan jouw werk ook echt claimt. Want als jij er geen prioriteit aan geeft, mag je dan verwachten dat een ander, jouw omgeving dit dan wel doet?

Plan

 

 

  1. Claim je tijd en ruimte
  2. Maak een planning

  3. Stel prioriteiten

  4. Ga aan de slag!

  5. Wees lief voor jezelf 

Lief zijn

Plak het bovenstaande lijstje bij je werkplek of in je agenda. Natuurlijk zul je nog steeds worden afgeleid, het gaat er dan vooral om wat je ermee doet en hoe je er mee omgaat. 

Afleiding kan zorgen voor minder focus, zeker, het kan ook even zorgen voor een nieuwe energie. Energie die je nodig hebt om die moeilijkere taak op te lossen. Dus plan, kies en wees tevreden. Als je steeds weer opnieuw kiest wat op dat moment het beste past bij jouw prioriteit. Dan ben je gewoon goed bezig!

Wees tevreden!

Tevreden zijn zorgt voor een lekkere flow, waardoor je weer net dat extra stapje weet te doen. En de volgende en de volgende.....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.