Wil ik nog echt ondernemer zijn?

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 om 11:00

Jaren geleden heb je ervoor gekozen om ondernemer te zijn. Je koos wellicht voor de vrijheid om het werk op jouw manier te kunnen doen, op de uren die voor jou geschikt waren en met de klanten die jij uitkoos. 

 

Nu ineens krijg je de vraag tijdens een van onze coachingsgesprekken. Wil jij echt nog ondernemer zijn?

 

Want dat je een expert bent op je vakgebied dat geloof ik graag. Dat is echter geen garantie voor voldoende gaaf werk. Door steeds weer opnieuw door de juiste klanten waar ook jij blij van wordt, gevonden te worden, als ze je nodig hebben. Daar moet je toch echt wel iets voor doen. Als ondernemer kun je het je vaak niet permitteren om je alleen maar volledig te storten om je huidige opdracht. Het zorgen voor je onderneming en werken aan toekomstig werk hoort daar ook bij. En ineens kan het gevoel je bekruipen dat je daar juist helemaal geen zin meer in hebt.

Wat was jouw reden om ondernemer te worden?

Zoveel mensen, zoveel ondernemers, zoveel redenen om ondernemer te worden.

 

Mijn reden om ondernemer te worden was voornamelijk dat ik het op mijn manier wilde doen. Inmiddels de welbekende "Op z'n Toscaans" . Voor mij wil dit zeggen dat ik nu alleen maar werk met mensen die zelf heel graag willen. Voornamelijk tijdens de schooltijden en de keuzevrijheid heb om dit thuis, op locatie of facetoface via beeldbellen te doen.

Eerst ben ik gestart naast een loondienst functie, maar inmiddels heb ik de volledige vrijheid om alleen te werken voor m'n eigen bedrijf.

Wat is jouw reden om ondernemer te zijn?

En dan is het nu zover, even voelen en bedenken wat nu de reden is om ondernemer te zijn.

 

Mis je collega's? Een duidelijk takenpakket en om 5 of 6 uur klaar zijn met je werk? Vind je het nog leuk om ook bezig te zijn met het verwerven van een volgende opdracht, om zichtbaar te zijn als ondernemer zowel offline als online? De administratie etc. etc. etc.

 

Mijn reden om nu nog steeds oprecht elke dag te kiezen om ondernemer te zijn, is de vrijheid die ik ervaar. De mensen waarmee ik mag werken haken aan op mijn energie en mijn DNA. Er zijn meer vakgenoten die kunnen wat ik kan en toch heeft iedereen voldoende klanten. Want je haakt aan bij degene die het beste bij jou past op dat moment.

Ik heb de vrijheid om te werken tijdens de schooltijden van ons meisje, om te doen wat IK echt leuk vind en volledig op aan ga. En als ik weer iets nieuws verzin, start ik gewoon.

 

Wel mis ik soms collega's hoor, zelfs soms het gezeur over de koffie die te duur is geworden of niet zo lekker smaakt. Maar vooral eigenlijk het dagelijkse sparren wat je gewoon heel gemakkelijk doet als je samen zit. Nu heb ik daar ook een geweldig team voor gevonden. Een ondernemersteam. Wij sparren met elkaar, dagen elkaar uit in de wens om te groeien en stoeien samen hoe we hier invulling in willen geven. Dus op dit moment maak ik nog steeds de keuze om heerlijk vanuit flow op z'n Toscaans te werken als ondernemer.

 

En hoe zit dit bij jou?

Gelden de overwegingen om ondernemer te worden van ooit, nu ook nog voor jou? Elk moment kun jij een nieuwe keuze maken, het gaat vooral om de eerstvolgende stap die je gaat maken. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.