Hoe kun jij vandaag van betekenis zijn?

Gepubliceerd op 20 februari 2019 om 11:25

Het zonnetje schijnt, een goed begin van je werkdag. Je hebt veel energie om lekker aan de slag te gaan.

Start dan eens met het beantwoorden van een van de vragen:

  • hoe kun jij vandaag van betekenis zijn?
  • voor wie kun jij vandaag van waarde zijn?

 

Als professional is het jouw recht om van betekenis te zijn. Vaak worden we niet zomaar gevonden. We worden gevonden als degene die eraan toe is, gaat onderzoeken wie of wat kan bijdragen. Van belang is het dan dat je gevonden kunt worden. Welke keuzes maak jij om duidelijk te maken voor wie je van betekenis kunt zijn, en op welke manier jij een bijdrage kunt leveren?

Waar kun jij vandaag van waarde zijn?

Weet jouw netwerk welke kennis jij te bieden hebt, welke hulp ze bij jou kunnen vinden? Weet je het zelf goed te benoemen? Eerlijk?

 

Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat anderen weten wat jij te bieden hebt. Natuurlijk begint alles ermee dat jij dit zelf heel goed weet te verwoorden.

 

Zorg ervoor dat je boodschap consistent en helder is. 

Zorg ervoor dat jouw profiel dit ondersteunt, zowel online alsook je offline profiel. 

Ik ben vandaag van betekenis

Vandaag kies ik ervoor om op diverse manieren van betekenis te zijn.

Ik heb een update geschreven op LinkedIn over m'n verbazing dat 80% van mijn profielbezoekers er deze week voor gekozen hebben om mijn profiel anoniem te bekijken. Wellicht dat nog niet iedereen weet dat een profiel op anoniem staat, toch?

Vaste prik op m'n werkdag is het afstemmen met minimaal een, soms drie van mijn businessbuddy's. Door vragen te stellen, ideeën te opperen zorgen we er samen voor dat we steeds weer opnieuw inspiratie en doorbraken bereiken.

In een business to business traject bespreek ik de week met een ondernemer, wat is er opgepakt, welk resultaat heeft dit opgeleverd. Waar loopt het spaak en wat kan er worden gedaan om dat op te pakken.

Ik schrijf een blog met inspiratie om van betekenis te zijn. Ik feliciteer degene in m'n netwerk die vandaag jarig zijn en deel hiermee mijn inspiratie en mijn wens van een mooi nieuw levensjaar. 

Vandaag benader ik m'n netwerk met een hulpvraag om artikelen voor een webshop samen te stellen. Graag gun ik m'n netwerk een mogelijkheid om hun hulp en expertise in te zetten. 

Wat ga jij vandaag doen om van betekenis te zijn?

Informeer je netwerk over waarbij jij van hulp kunt zijn, bied je hulp actief aan. En stel de vraag met wat je een ander kunt helpen. Wellicht kun je zelf hulp bieden of anders weet je misschien iemand in je netwerk die de ander kan helpen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.